Sydney
Door: Anita
Blijf op de hoogte en volg Anita
14 April 2010 | Australië, Sydney
Heey schatjes!
Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat van me heb laten horen en nu had ik even tijd om te typen en dan druk ik het zo op mijn waarbenjij.nu.
Onze research zit erop! Afgelopen weekend wouden we heerlijk op het strand liggen en gewoon lekker genieten..helaas begon het zaterdag ochtend al met regen en deze bui heeft het helaas de hele dag vol gehouden. En wat doe je in Rainbow Beach als het zulk weer is!? Inderdaad, niks te doen! Dus de hele dag een beetje thuis gezeten, gekletst en aan het einde van de middag toch nog maar even de deur uit geweest op de hoop dat we zondag gewoon lekker konden bakken op het strand! In de ochtend leek het goed, maar helaas..op het moment dat we op het strand lagen kwamen er donkere wolken en begon het inderdaad te regenen. Beetje jammer want dan heb ik het alweer gehad. Ben lekker naar huis gegaan en lekker niks gedaan!
Maandag zijn de leraren weer langs geweest en hebben we ze weer een tour gegeven. Een tour langs de Great Sandy National Park, ze waren afgebeuld! Maar ze vonden het erg leuk en kregen complimenten dat we de leukste groep waren met de touren! How nice!...Daarna hier thuis overlegd wat voor informatie we moesten verzamelen en verder waren ze tevreden. We hadden al veel informatie binnen gehaald maar misten toch nog wel wat. Woensdag zouden ze weer langs komen en moesten we alle informatie hebben. Gelukkig kwam woensdag the government (regering) hier en hebben we de rest van de informatie gekregen. Woensdag middag kwamen dus weer de leraren en hebben we alleen hier thuis met ze overlegd wat we hadden en hoe we nu te werk moeten gaan! Eigenlijk was het best gezellig, ze hadden grappen en we waren op de goeie weg. Daarna rond een uur of 6 met zijn allen op het dakterras zonsondergang bekeken en ze waren zo tevreden! Echt leuk om te horen, dus we hebben ze uitgezwaaid en zijn daarna met zn 6en in het zwembad gesprongen met kleren en al! Kwamen we er later achter dat de leraren hier nog in de straat waren om te overleggen wat wij hadden besproken!
Ook hebben we een ‘huisdier’. Jeffrey en Martha zijn in het eerste weekend Australie naar Australia Zoo geweest en hadden ze een speelgoed lizzard meegenomen. Hier hebben we iemand mee kunnen laten schrikken en dat andere meisje vind hem helemaal geweldig en ze gaat overal mee naar toe. Ze heet Claudia en ben benieuwd of ze hem weer terug kan geven aan Jeffrey en Martha.
Verder gaat het weer goed met me, ik ben 2 daagjes niet helemaal fit geweest en ben nu een heel klein beetje verkouden maar gaat weer de goeie kant op! Vanavond onze laatste avond in ons huis en we gaan gezellig bbq-en en misschien komen er nog wat locals langs. Morgen gaan we richting Sydey en we logeren in een hostel midden in het centrum. Woensdag gaan we door naar de Goldcoast om lekker te relaxen en dan gaan we zondag of maandag terug naar Brisbane waar we maandag doorvliegen naar Singapore en maandag avond rond een uur of 12 richting Amsterdam. Ik kom dinsdag ochtend rond een uur of 7 aan. Dus lekker vroeg!
Verder weinig nieuws hier, ben al lekker verkleurd..komt goed uit want heb 23 april een bruiloft! ;-) Haha altijd leuk!!!...
Wat ik vergeet te vertellen is dat we ook nog dolfijnen hebben gevoerd. We gingen met een 'dolfijnencruise' mee. Die cruise was een giller haha! Wat een lacher, wel dolfijnen gezien en heb een dolfijn gevoerd. Iedereen vond het helemaal geweldig, maar ik had best vaak dolfijnen gezien dus deed me niet heel veel..maar vond het uiteraard wel leuk om te doen!
Ik zal nu weer even verder, koffer is gepakt maar moet mijn tickets nog printen! Als ik in Sydney ben zal ik wel weer even een verhaaltje proberen te typen!
Dikke kus en tot snel!!!
En dan komt nu mijn verhaaltje die ik nu wil typen, ik zal het kort houden want anders hebben jullie in 1 keer een lap tekst om te lezen!
Ondertussen ben ik al in Sydney en ben ik nu aan het wachten op mijn vlucht naar de Goldcoast. Wij zijn zaterdag vertrokken uit Rainbow Beach en zaterdag avond zijn we aangekomen in Sydney. Zaterdag avond heb ik even gemeet met Froukje en hebben we even wat gedronken. Verder niet veel gedaan want we waren eigenlijk best moe van het reisje! ;-)...
Zondags zijn we natuurlijk naar het Oprah House geweest..wat een gaaf gebouw! De buitenkant...waaaaaaauww! We konden binnen ook een rondleiding krijgen voor 35 dollar maar dat vonden we zonde..waarschijnlijk is de buitenkant mooier dan de binnenkant haha...verder zijn we naar Darling harbour gegaan en hebben hier even geshopt....uhuh jaaa! Shoppen in Sydney, errug leuk!
Maandag zijn we naar Bondi beach geweest..een bekend strand in Sydney, het was niet heel erg mooi weer..wel blauwe hemel maar wat winderig..maar toch in slaap gevallen op het strand en 's avonds hebben we met een hele groep Sushi gegeten. Anita en Sushi? Neee de chicken teryiaki was heerlijk! We waren met een hele groep van school en natuurlijk ook weer erg gezellig!
Gister zijn we naar de Botanic Gardens geweest en hebben hier even lekker in het park gelegen, daarna naar het government house geweest en 's avonds hadden we een verjaardag van een klasgenoot. We zijn naar een bar geweest en het was erg gezellig!
Ondertussen zijn we uitgecheckt uit het hostel en zit ik in de McDonalds in Sydney. Gratis WiFi! ;-) We gaan rond 16.00 uur naar de luchthaven en om 18.30 uur gaat onze vlucht naar de Goldcoast. We gaan naar Byron Bay lekker relaxen.
Verder heb ik weinig nieuws, ik vermaak me nog steeds en jullie kunnen aftellen!...
Ik probeer nog een verhaaltje te typen in Byron Bay maar beloof niks! Anders kunnen jullie me dinsdag weer in Lemmer vinden! ;-)...
Annet, hoe is het met Stijn? Dikke kussss!
Ans, Alles goed hier..en mis jouw ook!..
Pap en mam, mis jullie uiteraard ook en we bellen wel ff...
Voor de rest..haha..tot volgende week!!! Ik heb er ook wel weer zin in!..
Hele dikke kus vanuit Sydney!
15 April 2010 - 13:01
Afke:
dat ging snel he!? nu alweer bijna terug! nou wij hebben hier ook mooi weer hoor :) alleen het verkleuren gaat nog even niet zo snel! nou dan hoor ik de verhalen volgende week wel! goede reis alvast!!
groetjes! -
Hendrik:
ik bedoel natuurlijk maat L
18 April 2010 - 08:43
Jolanda:
Goede reis terug! Groetjes..